Hvordan kan vi garantere at arbeidsmiljø og påvirkninger i miljøet lever opp til dagens krav?

Bruker dere utenlandsk arbeidskraft?

Svar

Det viktigste er at alle involverte kan kommunisere med beboerne på Norsk. Prosjektene styres av våre egne dyktige prosjektledere og montering utføres av egne ansatte i kombinasjon med utvalgte lokale installasjonsfirmaer som i har jobbet med i mange år. Det sikrer også at vi kan utføre en rask påfølgende tjeneste i tilfelle det skulle bli nødvendig.

Produserer dere produktene selv?

Svar

Både ja og nei. Rekkverk, balkonginnglassing, vinterhager ,våre partier og alle aluminium er produsert i et 15 000 m2 stort og moderne produksjonsanlegg, som er en del av WinGroup, dvs. gruppen som Windoor tilhører. Stålkonstruksjoner er designet av Windoor, og vi jobber med eksterne leverandører som er spesialister på området.

Må man betale på forhånd?

Svar

Windoor Norge ønsker en form for betalings- sikkerhet (f.eks kredittforsikring , bankgaranti eller lignende) når avtalen er inngått. Denne vil bli diskutert i hvert enkelt tilfelle, slik at kostnadene holdes nede. Men kunden betaler ikke på forhånd for varer eller tjenester, men bare i takt med at prosjektet utføres. Vi gjør vanligvis også en betalingsplan for finansiering.

Er dere ISO 9001 sertifisert?

Svar

Windoor Norge AS er ISO9001 sertifisert, men det er vår produksjon. Og bare for å forstå: ISO9001 sier ingenting om kvaliteten på produktet, men bare for å ha et sertifisert system for å administrere og dokumentere kvaliteten på produktet. Et "billig" produkt og et kvalitetsprodukt har vanligvis ikke har samme kvalitet, men de kan begge være produsert under en ISO9001 sertifisering.

Hva er deres garantier?

Svar

Windoor har vanligvis fem års bygg-garanti ihht Norsk Standard

Hvor store er dere egentlig ?

Svar

Windoor Norge AS er en del av WinGroup med hovedkontor i Sveits og datterselskaper i Sverige, Danmark, , England, Tyskland og Tyrkia. WinGroup eies av det familieeide investeringsselskapet Nordstjernan.

Kan Windoor levere foldeluker

Svar

Ja, nesten alle våre balkonger er med foldeluker . Windoor System 100 er utviklet i samarbeid med danske arkitekter, og dette systemet inneholder flere patenter.

Kan vi få foldedører i glass?

Svar

Ja, nesten alle våre systemer kan leveres med foldedører. Windoors system 100 er utviklet i samarbeid med danske arkitekter. Flere patenter inngår i dette systemet

Kan jeg låse min balkong innglassing?

Svar

Ja, når dørene er lukket, kan de ikke åpnes fra utsiden. Windoor kan også gi en låseordning med nøkkel for ekstra sikkerhet. . Dette kan ettermonteres.

Blir en balkong innglassing veldig varm ?

Svar

Ja, om sommeren blir den det med mindre du åpner opp og bruker den som en åpen balkong.

Vil jeg være i stand til å bo hjemme under byggingen?

Svar

Ja, er konstruksjonen av balkongene utføres i seksjoner, og de vil være ferdig omtrent til samme tid.

Hvordan vil byggingen påvirke livsmiljøet?

Svar

Stillas vil bli satt opp og være på gaten/gårdsplassen i noen uker.

Er en balkonginnglassing helt tett?

Svar

Nei, en innglassing er aldri 100 % helt tett. Ved kraftig vind kan vann og snø trenge inn.Man skal også være oppmerksom på at innglassinger kan gi fra seg en kraftig lyd når det blåser som verst. Det vannet som trenger inn på balkongen, ledes ut via dreneringshullene i bunnprofilene.

Hvordan vil balkongene påvirke mengden av lys i leiligheten under?

Svar

Noe mindre lys-innslipp kan påregnes i øvre delen av lukene i Juli til August måned, men dette kan kompenseres ved å velge hel-glassede dører.

Hvor mye øker verdien av leiligheten min balkong etter utbygging?

Svar

En balkong med balkong innglassing øker attraktiviteten av en leilighet og øker dermed verdien. Den nøyaktige verdien varierer fra by til by.

Hva med ventilasjon?

Svar

Vår balkonginnglassing er ventilert e konstruksjoner som tillater luften å passere på bestemte steder. Byggeforskrifter for ventilasjon er oppfylt, men litt luft utveksling av leiligheten skal sikres ved mekanisk luft - dette gjelder for alle typer balkonginnglassing.

Hvordan er lakkerte aluminiumsprofiler og kan vi få den fargen vi vil ha?

Svar

I vår produksjon, har vi vår egen pulverlakkering. Crude Aluminiumprofiler gjennomgår en rekke forbehandlinger (uten anvendelse av krom). Dette gjelder også for innersidene av profilene. Siden pulverlakkerer vi i den fargen som vi har avtalt med kunden for det spesifikke prosjektet. Normalt fargeskalaer RAL eller NCS. Vår pulverlakkering er sertifisert i henhold Quali-Coat, og vi har et laboratorium for produksjon som konstant overvåker kvaliteten, og at kravene til sertifisering er oppfylt.

Hvor mye kan vi spare på oppvarmingskostnader med overbygd balkong?

Svar

Det kommer an på hvor ofte du har balkongen åpen, skiftende værforhold , hvor godt isolert det øvrige bygget er og så videre. Men det er sikkert at du får en stor varme gevinst i form av passiv solenergi og kan derfor spare på oppvarming av leiligheten. Det har vært flere rapporter - blant annet en fra det danske byggforskningsinstituttet som evaluerte noen prosjekter, men det er fortsatt ikke snakk om nøyaktige beregninger.

Se flere spørgsmål og svar